Aszódi kettős gyilkosság: több rendőr is fegyelmit kapott

Megosztás

Bár megvolt az alapos gyanú, ki is mentek a zsaruk a házhoz, de mégsem mentek be. Azért úszták meg ennyivel, mert bizonyított szakmai mulasztásuk nem változtatott az ügy végkimenetelén. A két lány addigra ugyanis már egészen biztosan nem volt életben.

Lezárult a tényfeltáró vizsgálat, amelyet az Aszódon történt kettős gyilkosság ügyében indított az országos rendőrfőkapitányság 2022. május 27-én, tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság az Indexet.

A két lány eltűnését édesanyjuk jelentette be a rendőrségen, azt is elmondta, hogy a gyerekek veszélyben lehetnek. Bár a rendőrök értesítésre kivonultak a házhoz, nem mentek be.

„Az állományilletékes parancsnokok öt rendőrrel szemben indítottak fegyelmi eljárásokat, amelyekben különböző mértékű – jelentős tárgyi súlyú ­– fenyítéseket szabtak ki. A vizsgálat megállapította, hogy a bizonyított szakmai mulasztások nem voltak befolyással a bűncselekmény végkifejletére, a gyermekek halálára” – közölte az ORFK sajtóosztálya. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek